17-12-2020
ΔΥΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ FIRMWARE ΕΙΣΑΓΑΓΟΥΝ ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ NIKON Z
Άμστερνταμ, Ολλανδία, 17 Δεκεμβρίου 2020: Σήμερα η Nikon βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι η έξοδος video RAW*¹, *² από τις φωτογραφικές μηχανές mirrorless Z 7 και Z 6 θα είναι πλέον συμβατή με τις συσκευές εξωτερικής αποτύπωσης που κατασκευάζονται από την Blackmagic Design*³ .
Με τις ενημερώσεις firmware μπορούν πλέον να εγγράφονται τα υψηλής ποιότητας video που έχουν ληφθεί με Z 7 ή Z 6 όχι μόνο σε μορφή ProRes RAW αλλά και Blackmagic RAW. Τα video 12 bit 4K UHD ή Full-HD RAW μπορούν πλέον να αποτυπωθούν σε εξωτερική συσκευή εγγραφής που έχει συνδεθεί στην Z 7 ή Z 6 μέσω HDMI, επεκτείνοντας τις επιλογές εγγραφής video RAW για να υποστηρίζεται ακόμη καλύτερα η παραγωγή προηγμένων έργων video.
Επιπρόσθετα, τα video ProRes RAW που έχουν εγγραφεί στη συσκευή εξωτερικής αποτύπωσης Ninja V της Atomos, είναι επίσης συμβατά με τις πιο πρόσφατες ρυθμίσεις ISO και τα στοιχεία ελέγχου θερμοκρασίας χρωμάτων προστίθενται στο Final Cut Pro Version 10.4.9 της Apple καθώς και με επόμενες εκδόσεις του προγράμματος. Αυτό επεκτείνει τις επιλογές επεξεργασίας video όταν χρησιμοποιείτε το Final Cut Pro.
H υποστήριξη εξόδου video RAW σε εξωτερική συσκευή εγγραφής Blackmagic Design μπορεί να ενεργοποιηθεί σε φωτογραφικές μηχανές που έχουν ήδη λάβει την αναβάθμιση εξόδου video RAW, απλά αναβαθμίζοντας το firmware στην έκδοση 3.2, χωρίς να απαιτείται περαιτέρω σέρβις σε κέντρο της Nikon.
Πριν από τη λήψη της ενημέρωσης firmware θα πρέπει να έχει βελτιωθεί μια εσωτερική ρύθμιση στη φωτογραφική μηχανή κατά το service σε ένα εξουσιοδοτημένο Κέντρο service της Nikon ώστε να ενεργοποιηθεί η έξοδος video RAW. Η υπηρεσία αυτή θα επιφέρει τοπικές χρεώσεις.
*¹ Η λειτουργία εξόδου video RAW μπορεί να ενεργοποιηθεί σε κέντρο σέρβις της Nikon με χρέωση.
*² Στη Z 7, η έξοδος video RAW είναι δυνατή μόνο για τα video Full-HD που έχουν εγγραφεί σε φορμά video FX και τα video 4K UHD που έχουν εγγραφεί σε φορμά video DX. Με τη Z 6, η έξοδος video RAW 4K UHD και Full-HD είναι δυνατή για τα video σε φορμά FX και σε DX.
*³ Μπορεί να χρησιμοποιηθεί η συσκευή Atomos Ninja V και πλέον και τα Blackmagic Video Assist 5" 12G HDR και Blackmagic Video Assist 7" 12G HDR για την εγγραφή video Nikon RAW σε μορφή ProRes RAW ή Blackmagic RAW αντίστοιχα. Η λειτουργία δεν είναι εγγυημένη με συσκευές εγγραφής εκτός αυτών που αναφέρονται παραπάνω (στις 17 Δεκεμβρίου 2020).
Άλλες ειδήσεις
-
- Η NIKON ΚΕΡΔΙΣΕ ΠΕΝΤΕ ΒΡΑΒΕΙΑ RED DOT ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ ΤΟΥ «BEST OF THE BEST» ΓΙΑ ΤΗ Z 9
- H ΝΙΚΟΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΤΗΝ ΕΚΔ. 1.2.0 ΤΟΥ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΛΗΨΕΩΝ NX FIELD ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ
- Η Nikon αναπτύσσει τη λαβή με τηλεχειριστήριο MC-N10 για το σύστημα μοντούρας Z της Nikon
- Η NIKON ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΥΛΙΚΟΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ Z ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΡΤΑ ΜΝΗΜΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
- Η NIKON ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΦΟΡΗΤΟ NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S
-
- Nikon releases Ver. 1.1.0 of the NX Field remote shooting system for professional photographers and agencies
- WARNING REGARDING SUSPICIOUS EMAILS IMITATING PUBLIC RELATIONS FROM NIKON
- REACH BEYOND WITH THE NEW NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S
- Nikon to release new firmware for the Nikon Z 9 flagship mirrorless camera
- CREATE FREELY WITH THE NEW NIKKOR Z 28-75MM f/2.8