Διαπερνώντας το χάος

«Διαπερνώντας το χάος» του Τόκιο με φακούς zoom γενικής χρήσης NIKKOR.

Από τη ζωηρή νυχτερινή ζωή μέχρι τη μοναδική ισορροπία μεταξύ παράδοσης και μοντέρνου σε ένα εκπληκτικό αστικό τοπίο, το Τόκιο είναι ένας επίγειος παράδεισος για τους ταξιδιωτικούς φωτογράφους.

Είναι επίσης η μεγαλύτερη πόλη του κόσμου και η γενέτειρα της Nikon. Για αυτόν το λόγο, η Nikon προσκάλεσε τον Πολωνό ταξιδιωτικό φωτογράφο Lukasz Palka να αποτυπώσει την πραγματική ουσία της πόλης – «διαπερνώντας το χάος» και εστιάζοντας στα στοιχεία που κάνουν το Τόκιο τόσο ξεχωριστό. 

Δείτε πώς όλοι οι φακοί zoom γενικής χρήσης NIKKOR έδωσαν τη δυνατότητα στον Lukasz να απομονώσει στιγμές σε ένα πυρετώδες περιβάλλον και να πραγματοποιήσει εντυπωσιακές λήψεις συγκεκριμένων λεπτομερειών μέσα στο χάος της ιαπωνικής πρωτεύουσας.

Σχολιάζοντας την εμπειρία του, ο Lukasz Palka ανέφερε: «Ως ταξιδιωτικός φωτογράφος αναζητώ ανθεκτικό και ευέλικτο εξοπλισμό που μου προσφέρει τη δυνατότητα ενός εύρους λήψεων με ένα μόνο σώμα φωτογραφικής μηχανής και έναν φακό. Το Τόκιο προσφέρει τεράστια ποικιλία λήψεων και ο καθένας από τους τέσσερις φακούς που χρησιμοποίησα σε αυτήν τη φωτογράφιση μού έδωσε την ευκαιρία να διαπεράσω το χάος αυτής της απίστευτης πόλης και να απομονώσω τα βασικά στοιχεία που την κάνουν τόσο ξεχωριστή. Οι τελικές φωτογραφίες αντανακλούν το σκοπό μου, να δώσω δηλαδή στους ανθρώπους μια εικόνα για αυτήν την εμβληματική μητρόπολη από διαφορετική προοπτική».

Ο Lukasz τράβηξε τις φωτογραφίες χρησιμοποιώντας τις φωτογραφικές μηχανές D5, D500 και D7500, καθώς και τους παρακάτω φακούς zoom γενικής χρήσης NIKKOR:

AF-S DX NIKKOR 18-300mm f/3.5-6.3G ED VR: αυτός ο εξαιρετικά compact και εύκολος στη μεταφορά φακός είναι κατάλληλος για όσους θέλουν να ταξιδεύουν με ελαφριές αποσκευές χωρίς να θυσιάζουν την ποιότητα της εικόνας. Το σύστημα απόσβεσης κραδασμών διασφαλίζει την απόδοση καθαρών εικόνων, ακόμη και κατά τις λήψεις με τη φωτογραφική μηχανή στο χέρι, στην υψηλότερη υψηλότερη ρύθμιση τηλεφωτογραφίας.

AF-S NIKKOR 24-120mm f/4G ED VR: αυτός ο τυπικός φακός zoom είναι κατάλληλος για κάθε φωτογράφο που χρησιμοποιεί φορμά FX και διαθέτει περιορισμένο προϋπολογισμό, ενώ προσφέρει ευελιξία και υψηλή απόδοση ακόμα και με φωτογραφικές μηχανές υψηλής ανάλυσης. Αυτός ο compact φακός έχει σταθερό διάφραγμα f/4 και ευέλικτο εύρος εστιακής απόστασης 24-120mm, ενώ η νανοκρυσταλλική επίστρωση που διαθέτει μειώνει σημαντικά τα διπλά είδωλα και την αντανάκλαση.

AF-S NIKKOR 28-300mm f/3.5-5.6G ED VR: αυτός ο ισχυρός φακός zoom FX μπορεί να μεταβεί εύκολα από ευρυγώνια λήψη σε λήψη zoom τηλεφακού. Ιδανικός εάν εξερευνάτε μια νέα πόλη και έχετε χώρο μόνο για έναν φακό στην τσάντα σας.

AF-S NIKKOR 80-400mm f/4.5-5.6G ED VR: αυτός ο φακός καλύπτει ένα μεγάλο εύρος εστιακής απόστασης, γεγονός που τον καθιστά ιδανικό για λήψεις τοπίων. Διαθέτει επίσης το σύστημα απόσβεσης κραδασμών της Nikon, που σας επιτρέπει να φωτογραφίζετε με ταχύτητες κλείστρου χαμηλότερες έως τέσσερα στοπ, για σταθερές εικόνες κατά τη λήψη με τη φωτογραφική μηχανή στο χέρι.